top of page

Skapandet tar affärerna internationellt

Uppdaterat: 7 nov. 2022

Atrinova ser att nya företag som startar får en bredare marknad än tidigare. I takt med digitaliseringen som pågår i samhället ökar också möjligheterna för att bedriva en helt annan affär än tidigare.


Här har vi skulptören Debbie Lennmark, hon äger och driver företaget Debbieminiatures. Debbie tillverkar sedan 2014 handskulpterade små djur i polymerlera. Hon satsar stort och har redan en internationell marknad för sina miniatyrdjur, som är åtråvärda detaljer till köparnas dockskåp.

Jag är ganska ensam om att tillverka miniatyrdjur, vilket gör att mina djur är särskilt eftertraktade, berättar Debbie. Förutom kunder i Sverige säljer jag mina djur till USA, Kanada, Spanien, Storbritannien, Norge, Danmark och Tyskland.


Debbie gick höstens företagarskola hos oss på Atrinova.

När jag bestämde mig för att starta eget var det nästan överväldigande med all information och allt man ska tänka på. Atrinova var en stor hjälp för mig och jag fick råd och värdefulla tips utifrån mina behov och förutsättningar.


Debbie tillverkar olika sorters djur, mest populärt är katter.

Många hör av sig och vill att jag avbildar deras husdjur. Ibland har den pälsbeklädda familjemedlemmen gått bort och man vill ha ett gulligt minne. Jag gör ofta specialbeställningar där jag tillverkar djuret efter foton som kunden skickat till mig, det är väldigt fint.

Oskarshamnsskulptören ser ljust på framtiden:

Jag vill satsa ännu mer internationellt med ökad försäljning och fler kunder. Framtiden ser spännande ut nu när jag har tagit steget fullt ut och jobbar heltid med Debbieminiatures.


Debbie skickar med ett uppmuntrande tillrop till dig som är i valet och kvalet till att starta eget:

Satsa på din dröm!Går du i starta eget-tankar? Mejla oss på info@atrinova.se eller besök atrinova.se/bokamote för att boka tid för kostnadsfri rådgivning. Vi ser fram emot att träffa dig och höra om din affärsidé.


コメント


bottom of page