top of page

Företagsbesök hos Galleri Westring

Det är en ljus och inspirerande lokal vi kliver in i hos Galleri Westring på Storgatan 24 i Västervik.

Kristina Westring öppnade galleriet i april tidigare i år och i galleriet ställer femton lokala konstnärer och hantverkare från Västervik och Tjust ut. Kristina är själv konstnär och arbetar gärna med silver.

 

– Jag försöker byta ut konst och ändra om alster ofta, helst något nytt varje vecka, säger Kristina. Jag vill att besökaren ska kunna upptäcka nya saker varje gång de kommer in.


Kristina startade företaget Galleri Westring med coachning och stöttning av Atrinova Affärsutveckling. Hon tyckte det saknades en gemensam arena som lyfte och samlade flera olika etablerade lokala konstnärer och hantverkare.

 

– Att starta ett företag handlar om att hålla många bollar i luften samtidigt. Göran på Atrinova gav mig mycket bra stöd genom att strukturera och ge mig kontakter och rådgivning inom vitt skilda områden, säger Kristina.

 

I lokalen samsas olika typer av hantverk och konst, bland annat måleri, olja, akvarell, akryl, skulptur, keramik, glas, fotografi, siden, silver, järntråd, trä, lim och ull.

 

– Det finns något för alla och envar och chansen är stor att du upptäcker något nytt och spännande hos mig i galleriet, fortsätter Kristina glatt.

 

Kristina planerar många olika event och vernissager och en typ av event som är väldigt uppskattat, både bland utställarna och besökarna, är att i ena dela av lokalen är det extra fokus på en konstnär och dennes verk. Varje gång fokusdelen byts ut bjuder galleriet in till en minivernissage där konstnären är på plats och berättar mer om sina alster.

 

Kristina betonar att alla är välkomna till galleriet.

– Välkommen in att bara strosa i lokalen och låta konsten omfamna dig, avslutar hon.

 

Har du inte vägarna förbi Västervik i närtid kan du spana in hela programmet på webbsidan kristinawestring.se. Där finns också presentationer av medverkande konstnärer.


Comments


bottom of page