top of page

Lyckad invigning av Deepgrids energilager i Oskarshamn

Nu har Deepgrids energilager i Oskarshamn på Fyrtornsgatan invigts. Företagets grundare Carl Höeg och Christopher Kandimaa klippte under eftermiddagen bandet till anläggningen. Förutom själva batterilagring av el kommer företaget erbjuda tillhörande tjänster för att stödja elnätet och bidra till omställningen till en fossilfri framtid.

Anläggningen i Oskarshamn är DeepGrids första anläggning och förhoppningarna är att denna ska bli startskottet på en större expansion av batterilager i Sverige och Norden. Detta kommer möjliggöra en bredare energimix i framtiden och bana väg för den gröna energitransformationen. Kul att tillsammans med många andra aktörer få vara med och stötta framtidens nya energilösningar!

Företaget har via Atrinova blivit förmedlade en innovationscheck från Vinnova. Checkarna är möjliga att tilldelas till företag i innovationsfas som behöver externt stöd inom affärsutveckling, tillgång till infrastruktur eller utredning kring immateriella rättigheter. Vill du undersöka om ditt företag kan vara aktuellt för en innovationscheck? Läs mer här eller kontakta Katharina Hultgren för att få veta mer. Just nu finns det checkar kvar till etablerade företag som är minst 5 år gamla och har fler än 5 anställda.


Comments


bottom of page