top of page

Ung entreprenör har siktet inställt på Europa

Träning och att driva UF-företag på gymnasiet fick William Nilsson att satsa på sin innovation. Målinriktat sålde han sin bil för att få ihop startkapital till sitt företag Nordgear AB och utveckla sin idé om ett nytt träningsredskap.


William Nilsson, 19 år från Västervik har tagit fram innovationsprodukten Improved arm blaster, och den har redan börjat sälja. Men hur började det hela, egentligen?


– Redan som liten väcktes intresset för träning när jag tidigt började med tennis, berättar William. Även om tennis var en stor del av hans liv under uppväxten, var det styrketräning som blev det stora intresset i 14-årsåldern.


Samtidigt som intresset för styrketräning växte, uppstod möjligheten att under gymnasiet driva ett UF-företag. William läste programmet bygg och anläggning. Han slog sig ihop med några kompisar och byggde ett bord som de sålde.

– I slutet av gymnasiet märkte jag att väldigt många som styrketränar använder alldeles för tunga vikter, vilket ger ett sämre träningsresultat, säger William.

Av äldre personer på gymmet fick han dessutom höra att många av dem drogs med skador, orsakade av just tunga vikter. Detta trots att instruktionerna för hur man lyfter vikter korrekt är solklara.


Då föddes en idé om att ta fram ett billigt och enkelt hjälpmedel som alla klarar av att köpa och använda. Det ska göra det omöjligt att överbelasta kroppen vid biceps- och tricepsövningar.

Det resulterade i Improved arm blaster.


– Jag vågade ta steget och starta eget företag som 18-åring tack vare UF-företagandet. Det gav mig grundkunskapen jag behöver, säger William.


I september 2022 tilldelades William och Nordgear AB SKAPA-priset i Kalmar län för just Improved arm blaster. Initialt har Västervik Framåt stöttat och Nordgear AB ingår nu även i Atrinovas inkubatorsverksamhet, där vi bland annat bistår med affärsutveckling.


– Nu har jag målet inställt på att sprida Improved arm blaster till övriga Norden och därefter Europa, avslutar William.

Comentários


bottom of page