top of page

Stort intresse för den nya starta eget-kursen

20 september, 2023


Under hösten har Atrinova affärsutveckling tillsammans med kommunerna Hultsfred, Högsby, Mönsterås och Vimmerby tagit fram en ny starta eget-kurs. Kursen arrangeras i hybridformat med både fysiska och digitala träffar och har ett deltagarantal på totalt 50 personer fördelat över samtliga kommuner.

– Vi tycker att det är jätteroligt att det är ett så stort intresse för att starta företag i våra medlemskommuner. Att gå en starta eget kurs är ett utmärkt sätt att förbereda sig och få information om vad det innebär att driva företag. Nya företag är viktiga för att regionen ska växa och må bra säger Katharina Hultgren, verksamhetsledare på Atrinova affärsutveckling.


Kursens första tillfälle arrangerades på plats i respektive kommun tillsammans med representant från kommunernas näringslivsavdelning. Vid första kvällen fick deltagarna information om kommunernas stödfunktioner och inspiration från lokala företagare. Deltagarna fick också möjlighet att ställa frågor och nätverka med varandra. De följande tre kvällarna kommer arrangeras som digitala föreläsningar där deltagaren lär sig mer om hur man startar företag, företagets ekonomi, marknadsföring och hur man hittar sin kund.


Starta eget-kursen är till för personer som vill få mer kunskap om företagande och få hjälp att utveckla sin affärsidé till ett eget företag. Kursen kommer att beröra övergripande områden kring företagande och alla deltagare erbjuds även individuell och konfidentiell rådgivning av Atrinova. Kursen sista kväll kommer att vara en fysisk kväll i Oskarshamn där alla deltagare samlas för att nätverka med varandra. Starta eget-kursen medfinansieras av Region Kalmar län.


Atrinova Affärsutveckling stöttar idérika personer som vill starta företag eller utveckla nya innovationer i vår region. Vi finns till för dig som vill starta företag i Oskarshamn, Högsby, Hultsfred, Vimmerby, Mönsterås och Västervik.


Kontakt:

Katharina Hultgren, verksamhetsledare Atrinova affärsutveckling 070-378 69 57 katharina.hultgren@atrinova.se Matilda Andersson, Koordinator Atrinova affärsutveckling 079-322 38 00 Matilda.andersson@atrinova.se

Comments


bottom of page