top of page

Local Taste vinner pris som Årets entreprenör/innovatör på Oskarsgalan!


Oskar Karlsson och Alexander Engels är årets pristagare till Atrinovas priskategori och det är en glad Oskar som svarar när vår verksamhetsledare Katharina Hultgren ringer upp med den härliga nyheten:

Detta är verkligen ett kvitto på att vi gör något bra och det är extra kul att få ert pris eftersom ni varit med oss nästan ända från början med stöd och rådgivning.

 

Local Taste Convenience AB startades 2022 av oskarshamnaren Oskar Karlsson och Lundapågen Alexander Engels. Affärsidén går ut på att erbjuda lokalproducerad frukost och mat med leverans fram till dörren.

 

För oss var det självklart att testa vår affärsidé i en mindre stad. Vi ville starta försiktigt och se om konceptet skulle hålla för att allt eftersom bygga det större, säger Oskar.

 

Han fortsätter:

Vi fick ett fint mottagande direkt i Oskarshamn och redan efter ett halvår kände vi oss redo att utvidga till Kalmar. På så sätt kunde vi dessutom utöka antalet producenter och utbudet mot kund blev större.

 

Ryktet spred sig fort bland producenter och numer blir Oskar ofta uppringd av lokala aktörer från trakten som vill vara med i deras utbud. För Oskar och Alexander är det viktigt att ha en nära relation med producenterna och jobba med de som erbjuder bra produkter. Oskar ägnar mycket tid till att besöka producenten för att se hur tillverkningen går till.

 

Lagom till sommaren 2023 började de erbjuda Local Taste även i Växjö.

Vi arbetar ständigt med utveckling och det finns planer på att lansera i fler städer under året, berättar Oskar.

 

Hållbarhetsaspekten är viktigt för Oskar och Alexander, både vad gäller producenter, men även logistikmässigt och de har en rutin för leveranser där de har skapat en returkedja för bland annat glasflaskor och kylklampar.

 

Katharina och Nicklas hos oss på Atrinova Affärsutveckling har följt med under företagsresan och i början stöttade vi bland annat med rådgivning. Vi presenterade även Oskar och Alexander för ett investerarnätverk, där de fick pitcha affärsidén.

 

Oskar berättar:

Vi fick in 1,5 miljoner i investeringar under kapitalrundan och vi har under hela tiden stöttats och peppats av Atrinova.

 

Vi säger stort grattis till priset och önskar er fortsatt lycka till på företagsresan!

 

Motivering Årets entreprenör/innovatör:

Årets pristagare bidrar idag med guldkant till många Oskarshamnsbor genom att på ett nytänkande sätt och med stort hållbarhetsfokus erbjuda lokal, färsk och omtänksam mat direkt till dörren. Företaget ger också via sin plattform många lokala producenter möjlighet att med sina varor nå ut till fler medvetna kunder. Från att vara en lokal framgångshistoria har företaget växt och finns nu på flera orter i Smålandsområdet och deras skalbara affärsidé har god potential att växa ytterligare både geografiskt och via breddat utbud av lokalproducerade varor.


Från vänster: Katharina Hultgren, verksamhetsledare Atrinova, Oskar Karlsson, Local Taste, Alexander Engels, Local Taste, Göran Persson, projektledare Atrinova, Jöns Wahlström, ordförande ägarföreningen Trinova.

Comentarios


bottom of page