top of page

Jag ska göra mitt bästa, både för fötterna och scenen!

Ingegerd Wessel företag står på två ben. Fothälsan där hon driver medicinsk fotvård i Mönsterås sedan jan-22 och dels hennes text-och musikproduktion Byrålådan, som funnits sedan 2006, där hon arbetar med sceniska uppdrag som visartist, musiker, textförfattare och som konferencier." Att få stöta och blöta idéer, farhågor och förhoppningar i slutet rum där ingen fråga är för dum eller dålig, att få pepp och däremellan obekväma eller svåra frågeställningar kändes väldigt bra och utmanande"

Hur hjälpte Atrinova dig?

Jag gick en starta eget-kurs i Mönsterås under fyra tillfällen, där Atrinova var utbildare. De bidrog med mycket faktisk info om att driva företag, tankar om ekonomi, men också kunskap och kompetens runt marknadsföring, skattefrågor och inte minst möjlighet att få boka enskilda möten efter kursens slut. Att få stöta och blöta idéer, farhågor och förhoppningar i slutet rum där ingen fråga är för dum eller dålig, att få pepp och däremellan obekväma eller svåra frågeställningar kändes väldigt bra och utmanande.


Vilka är ert bästa tips till andra som skall starta företag i Mönsterås?

Gå kursen, träffa andra i samma situation, våga fråga, skapa nya relationer, det stärker mycket i ett utsatt läge när man känner sig sårbar med sin idé.

Gör det du är bra på, be om hjälp med det du behöver. Låt någon annan göra det de kan och betala för tjänsten. Gör en marknadsanalys, det vinner i längden och du får en bättre verklighetsuppfattning runt din idé.

Ha tålamod när det tar tid, tolerans när problemen uppstår och tillit till din egen kraft. Det kommer att bli bra.

Hur ser framtiden ut för ditt företag?

Det finns stora behov för både medicinsk och förebyggande fotvård, inte minst efter pandemin. Man vill ta hand om sina fötter likväl som övriga kroppen. Livescenerna börjar öppna upp och arrangörerna satsar, jag har ett antal framträdanden bokade framöver, det känns bra. Jag har skapat utrymme för två verksamheter i samma företag. Jag äger min tid och kan boka både fotkunder och musikarrangörer efter min egen kalender och på överenskommen tid. Det finns också en hälsoaspekt i båda mina verksamheter där jag blir verktyget för mina kunder, både som fotvårdare och kulturarbetare. Jag har stor tillförsikt till framtiden och hoppas att många hittar till Fothälsan i Mönsterås, att min nya singel som släpps i maj/juni får rulla runt på folks spellistor och på livescenerna. Jag ska göra mitt bästa, både för fötterna och scenen!

Yorumlar


bottom of page