top of page

Så var första halvåret på 2023


Nedan finns ett axplock av första halvårets aktiviteter:


Under början av 2023 har Atrinova fått ett 3-årigt projekt för stärkt nyföretagarstöd beviljat. Projektet drivs på uppdrag av medlemskommunerna Oskarshamn, Mönsterås, Högsby, Hultsfred och Vimmerby som också medfinansieras även av Region Kalmar län. Inom projektet erbjuds nu nyföretagarrådgivning från Atrinova i samtliga kommuner och tillsammans med kommunerna har vi påbörjat ett gemensamt arbete för att nå ut till alla som är i begrepp att starta eller nyligen startat företag.


Totalt genomfördes under första halvåret 114 företagsrådgivningar i våra medlemskommuner. Fasta rådgivningstillfällen har under våren introducerats i kommunerna där vi varit på plats under en dag för att ha rådgivningar med personer som vill eller nyligen har startat företag.


Under våren har två investeringsträffar arrangerats inom affärsängelnätverket ”Investerare Sydost” där startups från regionen fått möjlighet att pitcha sina affärsidéer för potentiella investerare.


Fyra nya innovativa företag får stöd av vår affärsrådgivare i utvecklingen av sina företagsidéer.

Atrinova arrangerar en företagarskola två gånger om året och under vårens kurs deltog 9 personer. Utbildningen har varit omtyckt av de som deltagit och fick ett betyg på 9,33 av 10.


Atrinova arrangerar även en bokföringskurs två gånger om året och har under vårens kurs haft 22 deltagare. Även bokföringskursen är omtyckt bland deltagarna som ger kursen 9,18 av 10 i betyg


Två starta eget-träffar har arrangerats för ukrainare med intresse av att starta eget företag i Sverige med totalt 36 deltagare.

Under våren har två företagsluncher på temat energieffektivisering och hållbarhet samarrangerats med Oskarshamn kommun, totalt deltog 34 personer.


Atrinova har under våren varit aktiva i flera jurygrupper inom Ung Företagsamhet för att utse årets tjänst i Kalmar län och Årets UF-företag i Oskarshamn.

Flera frukostmöten under namnet God morgon Oskarshamn har arrangerats tillsammans med Attraktiva Oskarshamn och Oskarshamns kommun.

Just nu laddar vi upp och planerar inför en höst full med aktiviteter och insatser mot näringslivet. En nyhet att vänta under hösten är en starta eget-kurs som arrangeras i kommunerna Hultsfred, Högsby, Mönsterås och Vimmerby.bottom of page