top of page

Glada länsvinnare av SKAPA-priset

Uppdaterat: 9 sep. 2022

Idag säger vi stort grattis till Michael Augustsson, Mats Kristersson och Patrik

Granström från Global Food Parks som är Kalmar läns vinnare av SKAPAs innovationspris 2022. Stort grattis även till William Nilsson, Nordgear som vann SKAPA Talang 2022. Det är en stor förmån att vara med och fira framgången hos de företag som vi från Atrinova är med och stöttar.

Från vänster: Mats Kristersson och Michael Augustsson från Global Food Parks, landshövding Peter Sandwall, William Nilsson från Nordgear. (Patrik Granström från Global Food Parks saknas på bilden)


Global Food Parks är ett koncept för storskalig cirkulär livsmedelsproduktion med etablering av tomat-, fisk- och cricketodling och en solcellspark


Juryns motivering lyder: ”Årets vinnare är ett starkt bidrag i en stark utvecklingstrend. Industri- och energikunskap kombineras med traditionell livsmedelskunskap i tvärdisciplinär innovation. Ett autonomt och cirkulärt system gör att vår självförsörjning ökar och att hållbart blir hållbättre”.


William Nilsson med företaget Nordgear har tagit fram ett träningsredskap som säkerställer korrekt kroppshållning för biceps- och tricepsövningar.


Juryns motivering lyder: ”Med ett stort engagemang för såväl träning som hälsa, har innovatören tagit fram ett effektivt träningshjälpmedel som samtidigt minskar risken för skador. Genom att vidareförädla dagens lösningar, minimera materialåtgång och använda nya material, kan produkten erbjuda samma eller till och med bredare användningsområden än befintliga lösningar på ett mer hållbart sätt”.


Om Priset:

Sveriges största innovationspris

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Det nationella SKAPA-priset är på 200 000 kronor. Dessutom får de 24 länsfinalisterna vardera 5 000 kronor från Agne Johanssons Minnesfond samt diplom. SKAPA talang - för unga innovatörer

SKAPA-talang är en tävling för dig som är högst 30 år, född mellan 1992 och 2002

En fjärdedel av de 60 000 av de företag som registrerades under 2009 startades av personer under 30 år. För att uppmuntra ännu fler unga att våga tro på sina idéer och bidra till Sveriges utveckling lanserades 2011 utmärkelsen SKAPA-talang för unga innovatörer.

Comentários


bottom of page